Přirozená komunikace s koněm, aneb cesta k sobě i druhým lidem

Pilotní zkušební seminář pro přátele a známé, pro „koňáky i nekoňáky“.
 
Stává se vám, že se s někým nedokážete dohodnout? Máte pocit, že často lidé nerozumí tomu, co po nich chcete nebo to alespoň předstírají? Co když ty lidi nepřesvědčíte a může to znamenat, že prohrajete nebo nesplníte úkol? Co tato představa ve vás vyvolává a jak se zachováte? Jste člověk, který chce mít situaci pod kontrolou a je ochoten jít do konfliktu, když tomu tak není? Co se ve Vás děje, když tento vztek potlačíte a snažíte se jednat profesionálně? Jak se cítíte v situaci, kdy vtípky a legrácky nestačí? Jak jednáte, když někdo zradí Vaší důvěru? Prožíváte své hluboké emoce nebo se jimi raději nezabýváte a věnujete pozornost faktům a informacím. Jak reagujete v emočně vypjatých situacích? Umíte si získat důvěru i respekt druhých, aniž byste použili fyzickou sílu, agresi, manipulaci a formální autoritu (tj. role rodiče, nadřízeného, státního úředníka atd.)? Umíte lidi nadchnout, určit směr a vzbudit jejich zájem a chuť spolupracovat?
 
To jsou otázky, na které nám kůň může pomoci odpovědět. Náš kůň nám totiž říká, kdo jsme. Koně nelžou a jejich reakce je okamžitá. Reagují na naše myšlenky a vnitřní naladění. Nejsou pro ně důležitá slova, která říkáme, pokud nejsou v souladu s tím, co cítíme nebo prožíváme. Předstíráme-li, že víme, kam jdeme, ale uvnitř máme paniku, že jsme se ztratili, kůň se zastaví a čeká, až to budeme vědět jistě, až nám bude moci věřit. Každý z nás má svůj způsob komunikace s koněm, který odráží naše osobnostní nastavení, ale společně se od sebe můžeme hodně naučit o důvěře, opravdovosti, lásce, vášnivém srdci, respektu, disciplíně, vůdcovství, klidu a bezpečí, síle i citlivosti, vzájemných hranicích a jistotě záměru. Začít musíme u sebe.
Najdeme-li my sami cestu k sobě, pak už koně i ostatní lidé ji k nám najdou také. A rádi :-)
 

Přínosy semináře:

  • Účastník porozumí vlivu svých emocí a vnitřního naladění na komunikaci a vedení koně a jakou to může mít souvislost se situacemi, které zažívá v mezilidských vztazích
  • Získá nástroje na zvládání svých emocí a svého vnitřního naladění
  • Najde vhodné způsoby, jak sdělovat své potřeby v souladu se svým osobnostním nastavením a zároveň pochopit a respektovat potřeby druhých
  • Porozumí zásadám citlivého, ale pevného a důsledného vedení koně (i lidí)

Obsah semináře:

  • Vliv základních instinktů a nenaplněných potřeb na komunikaci s lidmi i koněm
  • Příčiny pasivní a aktivní agrese lidí i koní, etologie koně
  • Zaměření pozornosti a typické způsoby komunikace s koněm dle osobnostního typu (dle Enneagram)
  • Praktická cvičení a situační hry s koněm – vedení a komunikace

Rozsah semináře

Víkendový 2 denní seminář (9-17h), ideálně příjezd v pátek večer (2 hodiny seznámení a úvod)
Velikost skupiny: 12 osob
Cena: 2 900 Kč ***/ účastník + ubytování a jídlo 
 
*** vzhledem k faktu, že se jedná o pilotní seminář, není cena stanovena, po uplynutí semináře nám dáte tolik, kolik myslíte, že vám seminář přinesl poznatků :-) ubytování je ve vašem vlastním spacáku na vlastní karimatce ve společné místnosti, toaleta a sprcha k dispozici, snídaně společná za náklady, oběd a večeře v místní restauraci.
 

Lektorské zajištění:

Ing. Monika Ryklová, Hana Bubalová, Mgr. Martina Bubalová, Ilona Vomlelová
 
Místo konání: farma Zeusov, Broumy, koně je možné vzít sebou
Termín konání: sobota 3. a neděle 4. listopadu 2012
Přihlášky a kontakt: farma@zeusov.cz, tel 604 256 093