Koně jako zrcadlo po miliónté

Do běžných zrcadel se díváme, abychom zkontrolovali svůj vzhled, než vyjdeme mezi jiné lidi. Někdy se do nich díváme, když si sami sobě potřebujeme něco říct. Nebo když chceme zjistit, kdo v tom rámu skla jsme. Když se potřebujeme ujistit, že to, co vidíme, je i jiným na povrch ke koukání.
 
Zrcadla si s námi umí i hrát, to když nejsou realistická, ale zabarvená nebo různě pokřivená jako v bludišti. V naší vnější kráse nás mohou utvrdit nebo zcela rozhodit. Před zrcadly si můžeme trénovat sladký úsměv, zlobný výraz i škádlivý pohled.
 
Kdo se setkal s koňmi a přemýšlí, už také ví, že koně nám nastavují zrcadlo další a to emoční. Před koňmi, a to některými a zejména neotupělými výchovou a sterotypem, neukryjeme žádný beďárek, co nám zrovna sedí na duši. Prý... 
 
Nějaký čas jsem v kontaktu s novým koněm u nás. Je velmi chytrý, velmi schopný sportovně a velmi svůj. S lidmi si užil dost a právě pro vlastní zejména tělesné schopnosti. Jeho pohled umí být tvrdý, nepřítomný i velmi vlídný a vnímavý. Zrovna zahájil kariéru rodinného koně a moc si v tom libuje. Ale jeho vnímání okolí i souvislostí zůstává.
 
Pozoruju ho často, i ve skrytu. Jak reaguje v nějaké situaci a jak se změní, když zjistí, že na něho někdo upřel pozornost. Čeho si všímá, když nevnímá zcela pozornost člověka nebo jiného koně.
 
A tak mi dneska došla další forma zrcadla. Je to zrcadlo jednostranné.
 
Jednostranné zrcadlo se používá tam, kde ve skrytu chce někdo zjistit, jak se chovají osoby, které si myslí, že nejsou pozorovány. Nejde tak o sledování skrytých emocí, ale i o dozor nad reálnými projevy jednání! Tahle zrcadla se dají najít v kasinech, obchodních centrech a pravděpodobně podle filmů i v bordelu a na kriminálce. :)
 
Kůň, zcela před lidmi skrytý v „koně“, pečlivě nehnutým jednostranným zrcadlem sleduje, co se děje okolo něho. Kdo jak činí, co z toho bude a jaké to bude mít souvislosti. A teprve ten, kdo projde jednostranným zrcadlem, bude prověřen zrcadlem „obyčejným“.
 
Teprve pak má smysl se zaobývat tím, zda dotyčná osoba něco navíc uvnitř skrývá nebo ne. Nač plýtvat energií?
 
Chápete? :-)